måndag 23 januari 2012

Matnojja

Skulle vara så roligt om jag kunde hålla den här vikten jag har nu. Den jag fått pga svält och dåligt mående vilket inte alls är bra men nu mår jag ju toppen och klagar inte på att jag tappat de där små extrakilona. Men hur gör man? Jag blir knäpp på alla jävla matråd och dieter folk skriver om. Och jag tycker ändå jag har efter alla år i fitnessbranschen ganska bra koll. Men jag blir förvirrad av alla råd och skriverier. Ska jag inte få äta min smörgås till frukost eller min havregrynsgröt för det är ju tydligen lika med döööden att äta kolhydrater. Men jag känner ju att min kropp kräver det nu när jag tränar. Jag tycker det borde räcka med att jag sköter maten, inte äter massa kakor och godis och sen tränar tre till fyra dagar i veckan. Ska det vara så svårt?

Jag vet inte vilka specialister jag ska lyssna på. Ska man undvika fett eller socker och strunta i ALLA kolhydrater som bröd, gröt och tex pasta? Borde jag inte hålla vikten bara av att använda sunda förnuftet, äta normalt och träna. För är det inte så att gör man av med mer energi än man stoppar in så borde ju enkel mattematik vara att jag håller vikten.

Hur gör ni? Måste man gå på ständig diet och aldrig unna sig? Är inte det sunda förnuftet tillräckligt?

HJÄÄÄÄLP???

9 kommentarer:

Anna sa...

Skulle aldrig falla mig in att inte äta det jag vill! Jag håller helt med dig, äter du vettigt av "vanlig" mat och tränar så borde väl det funka. Jag orkar inte med allt tjafs om mat hit och dit. Jag tror på att äta det man känner för i rimliga mängder då. Funkar för mig iaf.

Anonym sa...

Herreguuuud!!! Lyssna INTE på alla som håller på med dieter! Jag äter vad jag känner för och kanske inte äter onyttigt varje dag, men jag unnar mig choklad, godis, kakor, ja livets goda ting. Men kanske inte varje dag. Allting beror på hur mycket man rör på sig. Kroppen BEHÖVER fett, kolhydrater, proteiner, vitaminer för att fungera. Utesluter du kolhydrater kollapsar hjärnan. Utesluter du fett tar tarmarna inte upp vissa viktiga ämnen. Ät med måtta och träna är mitt råd som jag själv gör! Det är det enda sättet som är det bästa! Det finns inga genvägar utan det gäller att röra på sig. Hur mycket eller lite du äter så måste du förbränna det och det är med motion man gör det. Sen är kroppen väldigt bra på att vänja sig vid mat så det är bra att chocka kroppen med lite onyttigt emellanåt, så den inte ställer in sig på svält och inte förbränner nåt alls.
(Jag blir så trött på alla dessa dieter och skit!)

Pettiwoman sa...

Ja det låter vettigt. Att förbjuda sig själv gör ju bara att man frossa sen istället. Och så länge man rör på sig kan man ju faktiskt unna sig det där lilla gotta ibland :o)

Kram på er!

Suzan sa...

Kalla det inte för förbud eller unna, ät vettigt i förhållande till motion!

Pettiwoman sa...

Ja det borde vara enkelt men det är ju inte det. Du är så duktig och verkar har stenkoll på hur mycket man gör av med vid träning. Jag har inte en aaaning om sånt :o(

Kram och tack!

Christel sa...

Äsch, det ska vara kul att leva också. Och jag är iallafall hellre lite rund och glad, än spinkig och olycklig. :)

Pettiwoman sa...

Ja Christel jag håller helt med. Men tänk om det går att vara smal OCH glad :o)

Massa kramar!

Milla sa...

Jag är smal och jag är glad! Gör lite som de tidigare kommentarerna, äter det jag känner att jag mår bra av. Skiter i vikten och går efter hur det känns i kroppen. Har jag haft perioder med för mycket skärp, tex choklad så minskar jag bara ned på det och försöker äta nyttigare. Skippar läsk så ofta det går.

Pettiwoman sa...

Du har så rätt Millan och jag skulle aldrig klara mig utan att få lite choklad ibland. Och nu är jag ju så duktig och träna nästan varje dag så då ska jag väl inte behöva oroa mig =)

Kram