måndag 26 september 2011

Havet

Jag är rädd för vatten. Mina mardrömmar handlar om väldiga tsunamis och inget kan ge mig panik som mörka vatten med ett bottenlöst djup. Jag simmar med huvudet högt och håller för näsan om jag ska blöta mitt hår. Och inget... inget skulle få mig att bada där jag inte bottnar och att åka kryssning gör jag med skräckblandad förtjusning.

Ändå är det havet jag längtar efter när det stormar i mitt bröst. Det är där jag kan finna lugnet. Vid detta vidunderliga mörka brusande kan jag finna ro och jag kan känna en längtan så fruktansvärt stark. För hur stor respekt jag än har så är kärleken större. Och det är dit jag längtar just nu. Det finns här i närheten. Inte som hemma. Inte så tätt inpå men ändå nårbart. Och jag har lovat mig själv att innan veckan är slut ska jag ta mig dit.

Jag behöver andas. Fylla lungorna med annat än sorgsen luft. Få känna något som smeker min kind och inget kan smeka som de där vindarna vid havet. Vill sitta på stranden och blicka ut mot det där oändliga och känna att det finns saker större än sånt jag just nu känner. Behöver fyllas av något annat.

Någon dag mycket snart...

4 kommentarer:

Christel sa...

Hade jag funnit närmre hade jag gjort dig sällskap. Erbjudit en tröstande axel. :)

Pettiwoman sa...

Tack snälla...

Kram

M sa...

Vi är så lika på många sätt du och jag...iaf det lilla jag vet om dig via bloggen. Känner ofta igen mig i det du skriver, hur du tänker... Jag bor nära havet och går ofta ner dit och tittar ut över oändligheten när jag är ledsen, ju mer det stormar desto bättre. Men, precis som du får jag panik av att bada där jag inte bottnar, glömmer liksom bort hur man simmar då trots att jag kan.;) Knäppt, eller logiskt kanske. Tycker om att läsa din blogg. Kram

Pettiwoman sa...

Så underbart att bo vid havet.

Tack snälla för att du tycker om mina ord.

Kram